Om oss / öppettider       Medlemsskap       Styrelsen       Evenemangskalender       Byggnader       Blomgrens.bildarkiv       Leaderprojekt

Öppettider
Klippans hembygdsförening är öppet sista fredagen i månaden (ej helgdag), 13:00-17:00 under perioden maj - oktober.

Perioden 3/6 - 28/8 har vi dessutom söndagsöppet i stugorna mellan kl 13:00-16:00.
Då finns det också möjlighet att få prova på Bygdeband och Blomgrens bildarkiv på respektive hemsidor.
Servering och glassförsäljning!

Vid arrangemang, titta under evenemangskalendern eller nyheter för mer information. Vi försöker givetvis även hjälpa till att hitta en tid om skolklasser, föreningar m.m. vill komma och besöka oss. För mer information om detta ber vi er kontakta oss.

Om oss
Vi är en ideell förening, som enligt våra stadgar har till ändamål att främja hembygdsvård och hembygdsforskning inom Klippanorten. Vår hembygdsförening bildades 1933, men då under namnet ”Söderåsens och Rönneådalens Hembygdsförening”. Socknarna var Gråmanstorp, Vedby, Västra Sönnarslöv, Kvidinge, Stenestad och Klippans municipalsamhälle.

·  En tomt skänktes till föreningen av Gustav Persson vid Klöva Hallar, Söderåsen. En bålebyggnad i Sönnarslöv inköptes för 70 kronor (Soldat-torpet). Össjö krog flyttades hit 1936, Forsbylängan 1955.
·  1952 kostade det 50 öre att besöka stugorna. Numera gratis.
·  1954 fick föreningen mark av Klippans köping i Elfdalen. Medlemsantalet var nu 309 personer.
·  1959 ändrades föreningens namn till Klippans Hembygdsförening.
·  1977 brann turisthotellet i Klöva Hallar, då blev Soldattorpet, Össjö Krog och Forsbylängan ensamma på platsen, ingen trevlig miljö längre och sabotage mot husen blev följden och de förföll. Därför flyttades de till nuvarande plats i Elfdalen 1987-1988.

Vi finns i Elfdalen i östra delen av Klippan, Vedbyvägen 67, vid sidan om campingen, mittemot Tullssonhuset och ICA Kvantum. Detaljerad karta finns på kontaktsidan.